De kracht van Leem

Leem is een geweldig natuurproduct dat hele goede dingen kan doen voor je huid. Wil je weten wat de kracht is van leem en wat het voor je voeten en huid kan betekenen? Lees dan snel verder! 

Al eeuwenlang wordt leem ingezet vanwege zijn absorberende werking. Het verwijdert namelijk heel effectief huidvet, bacteriën en huidschilfertjes en reguleert het de talgproductie. 

Daarnaast is leem een natuurlijke bron van mineralen die we allemaal nodig hebben en heeft het een verzachtende werking op je huid.  

Er zijn verschillende soorten leem. Je hebt de groene leem en de witte leem. 

De groene variant is wat krachtiger/sterker dan de witte versie. Daardoor kun je op groene leem ook weer wat sterker reageren (allergie). Witte leem is ook effectief maar zachter en daardoor geschikt voor iedere huidtype.

Dus wat is de kracht van witte Leem?
  • Zuigt de gifstoffen uit het lichaam op, ook bij je voeten.
  • Het geeft mineralen af aan je lichaam.
  • Stimuleert de doorstroming van het bloed.
  • Remt bacteriologische activiteiten.
  • Neemt geur en uitscheidingen van de huid op.
  • Verbetert de doorbloeding.

Er zijn nog veel meer goede eigenschappen, maar dan moet zij op een andere manier worden toegepast dan in een (voet-)masker.

Waarom een voetmasker met witte leem?


Vaak worden je voeten aangeduid als je derde nieren. En dat klopt ook, dit is geen fabel. Wanneer je lichaam overspoelt wordt door stoffen, etc. die niet gelijk opgeruimd of afgebroken kunnen worden, wordt zij opgeslagen waar het veilig is voor het belangrijkste in je lijf.

Het belangrijkste in je lijf zijn je organen en hersenen. dus vaak worden stofjes zoals medicijnresten, invloeden van buitenaf (denk aan de vervuilde lucht die wij inademen, het eten wat wij binnenkrijgen met alle geur-kleur- en smaakstoffen en andere toevoegingen) naar je onderdanen getransporteerd.

Kortom, wanneer je lichaam niet de tijd krijgt om alles goed op te ruimen, worden deze, soms gevaarlijke, stoffen opgeslagen. De verste plek van je organen zijn je voeten en onderbenen.

Om je voeten te helpen om van deze opgeslagen rommel af te komen, is een voetmasker een goede en veilige manier om je rommel op te ruimen. 

Wil jij een leemmasker eens uitproberen? Dat kan nu bij Voeten &zo Groesbeek 🙂

Vanaf september 2019 is de Leem Treatment te boeken. In deze behandeling worden je voeten verwend met een heerlijk voetbad, daarna wordt het leemmasker aangebracht. Deze wordt afgesloten met doeken zodat het goed zijn werk kan doen. 

Tijdens het inwerkingstijd worden je handen verzorgd met aloë vera en een multi use olie of multi use butter. Na de inwerkingstijd worden de doeken verwijderd en je voeten schoongemaakt van de laatste restjes leem met warme, vochtige doeken. 

Afsluitend wordt je voeten en onderbenen nog lichtjes gemasseerd met een product die bij ze passen.

Wil je een afspraak inplannen? Dat kan via deze link: Online Agenda

Hoe help jij je lichaam om opgeslagen stoffen op te ruimen? 

Foto’s van: Voeten &zo Groesbeek – Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.