Schimmelnagel – wanneer geef je op?

Schimmelnagels zijn lastig aan te pakken. En na maanden, misschien zelfs jaren bezig te zijn met je nagel, komt er vanzelf wel een keer een dag waarop je jezelf de volgende vraag stelt: Wanneer geef je op?
Wanneer geef je de aanpak van je schimmelnagel op en accepteer je dat je nagel er nooit meer normaal uit zal zien. 

Er zijn verschillende redenen waarom je uiteindelijk de beslissing kunt nemen om de aanpak van je schimmelnagel op te geven. Uiteindelijk ligt de beslissing volledig bij jezelf, dus voor iedereen zal dit moment op een ander ogenblik zijn. 

Maar wanneer je de situatie gaat accepteren zoals hij is, je hebt een schimmel in je nagel en je stopt met de aanpak daarvan, zijn er een paar punten waar je op mag/moet letten:

1. Weet je zeker (echt 100% zeker) dat het middel dat je gebruikt echt niet werkt? Maak voor de zekerheid eens een foto, zet nog een paar weken door en maak dan een nieuwe foto… misschien dat er toch een verandering (hopelijk ten goede) te zien is. Vaak staren we ons namelijk blind op de nagel en zien we niet de daadwerkelijke verandering die er soms toch te zien is.

2. Heb je een middel gebruikt dat ook echt bij jouw nagel past? Sommige producten zullen domweg niet werken voor je, omdat een schimmel te ver is doorgedrongen in je nagel. Of omdat de nagel van een dergelijke kwaliteit is geworden waardoor dit product ook niet kan aanslaan… Dus overleg met jouw pedicure en zoek samen uit welk product nu kan werken voor je en of je dat al heb gebruikt.

3. Heb je rekening gehouden met je doorbloeding, groei van de nagel, je ziektegeschiedenis, je stresslevel, de schoenen die je draagt. En ja, heb je zelfs rekening gehouden met het seizoen waarin we ons nu bevinden. Dat laatste klinkt misschien maf, maar in de zomer groeien je nagels vaak beter dan in de winter. Dat zijn allemaal punten waar je rekening mee mag houden…. 

Toch tijd om de handdoek in de ring te gooien!?

Wanneer je de beslissing heb genomen om er mee te stoppen, zijn er toch een paar kleine tips die ik met je wil delen:

Wanneer je een schimmelinfectie hebt, ben je besmettelijk voor andere mensen. Probeer hier rekening mee te houden, door je handdoeken en beddengoed op minimaal 60° te wassen. Maar ook wanneer je een bezoek brengt aan zwembad, sauna of kleedkamers, strooi je je schimmelsporen rond. Loop op die plekken het liefst met badslippers zodat je anderen niet aansteekt.

Ook een regelmatige controle van je voeten is aan te raden, omdat je kans op voetschimmel nu groter is geworden. Wil je meer weten over voetschimmel en hoe je dit kunt aanpakken, lees dan zeker deze blog: “Voetschimmel, wat is dat?” en ook “5 tips om voetschimmel te voorkomen“.

Welke beslissing je ook neemt, stoppen met de behandeling of doorgaan, Ik wens je hele gezonde voeten toe!

Foto’s van: 123RF – Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.