Scrub je handen – 3 tips

Je handen zijn steeds bezig om van alles en nog wat gedaan te krijgen. Ze komen in aanraking met heel veel stoffen en hebben een hoop te verduren. Daarnaast hebben je handen, net als de rest van je lijf, zo hun eigen werk te doen! Namelijk, dode huidcellen wegwerken en nieuwe aanmaken.

Om je handen te helpen is het goed om af en toe eens je handen te verwennen met een scrub.

Je helpt zo de huid om de dode huidcellen te verwijderen en ruimte te maken voor de nieuwe die in ontwikkeling zijn. 

Ik deel 3 tips met je zodat jij en je handen kunnen genieten van de scrub 🙂

1: Zachtjes met de bovenkant!

Bovenop je hand is de huid dunner dan aan de binnenkant, scrub daar dus zachtjes en voorzichtig. Je handen zijn geen keukenvloer waar je de vlekken vanaf wilt hebben. Dus wees daar voorzichtig. 

2: Tussen de vingers. 

Tussen de vingers kun je ook scrubben. Daar kunnen onder de huid afvalstoffen zich hebben opgehoopt, dus daar lekker scrubben is gelijk een goede manier om die weg te masseren. Ga van de bovenkant van je hand naar de onderkant van de hand en trek heel zachtjes aan de huid.

Ook kun je daar zachtjes je duim tussenzetten en rondjes draaien met zachte druk. Let op dat geen enkele beweging pijn mag doen!

3: De onderkant van de hand.

Hier is de huid wat steviger en kan zelfs hier en daar wat eelt bevatten. Scrub op de vingers met lange bewegingen die de vinger volgen, de handpalm kun je met ronde bewegingen masseren en scrubben. Je zult merken dat dit de hand lekker kan laten ontspannen. Op de plekjes waar eelt zit, kun je wat langer scrubben. 

Hoe vaak? 

Gemiddeld kun je 2 a 3 keer per week je handen een scrub behandeling geven. Maar dit hangt er een beetje vanaf welke scrub je gebruikt, hoe ‘zwaar’ je scrubt en hoe dun de huid is. 

Bij een persoon waarvan de huid dun is (perkamentpapier-huid), zou ik niet vaker dan 1 keer per 2 weken de handen scrubben. Een huid die ‘normaal’ is, kan 2 a 3 keer per week van een scrub genieten.

Scrub jij je handen wel eens? 

Foto’s van: Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.