Welke nagellak kies jij?

Er zijn zoveel kleuren nagellak te verkrijgen dat er letterlijk voor iedereen keus is. Maar naast al deze kleurenstress is er ook de keuze voor het merk. Ga je voor een huismerk van de Hema, of kies je een merk zoals OPI.

Daarnaast is er echter nog een hele andere keuze die je kunt maken!

Er is de keuze tussen wel diervriendelijk nagellak of getest op dieren. 

Ook heb je de keuze om voor vegan nagellak te gaan. Dus nagellak die niet getest is op dieren maar waar ook geen dierlijke producten in zijn gebruikt zoals visschubben of bloed.

Ook onderzoeken welke giftige stoffen een nagellak kan bevatten is misschien handig als je wilt weten wat er uiteindelijk in je lichaam terecht komt. 

Een gedeelte van wat je namelijk op je nagels aanbrengt komt in je lichaam terecht. En dat is niet na een week! Onderzoek zoals deze: “Nail polish as a source of exposure to triphenyl phosphate”, heeft aan het licht gebracht dat binnen 14 uur na aanbrengen van de nagellak, de stoffen terug te zien waren in de urine. 

En gedeelte komt je lichaam binnen door het aanbrengen van de lak. Maar ook het inademen van de lucht maakt dat deze stoffen in je lichaam terecht komen.

Dus… welke nagellak kies je? 

Zelf werk ik in de praktijk met Mavala nagellak. Deze nagellak is zo ontwikkeld dat er geen  formaldehyde, toluene, camphor, phthalate, inzitten. Ook bevat het geen dierlijke ingrediënten.

Voor welke nagellak ga jij? 

Foto’s van: Pexels – Voeten &zo Groesbeek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.