Last van koude voeten? Zo blijf je warm in de winter – 4 tips

Wanneer je iedere winter koude voeten krijgt, zul je vast geen blij gevoel krijgen van temperaturen rond het vriespunt en een dik pak sneeuw! Aan die koude voeten is echter iets te doen 🙂 Ik deel 4 tips met je.

Ieder seizoen heeft zo zijn charme, ook de wintertijd. En hoewel ik het ook liever boven de 20º Celsius heb, heeft ook de wintertijd zo zijn prachtige kanten. Dus om je voeten lekker warm de winter door te krijgen heb ik hieronder de 1ste tip voor je! 

Tip 1 – Goede schoenen

Goede schoenen zitten niet te strak om je voeten heen. De doorbloeding moet onbelemmerd doorstromen naar al je tenen om ervoor te zorgen dat warm bloed daar ook komt. Schoenen met een dikke zool en een warme voering zorgen ervoor dat je de kou van buitenaf niet zo direct bij je voeten krijgt.

Dus denk aan schoenen zoals snowboots.

Tip 2 – Naast goede schoenen zijn ook sokken ontzettend belangrijk.

Goede sokken die ervoor zorgen dat de warmte niet ontsnapt. En in dit geval denk ik niet aan katoenen sokjes, maar aan thermosokken, skisokken of wollen sokken. 

Deze sokken zijn dikker en helpen beter om de warmte vast te houden bij je voeten en het vocht toch weg kan.

Tip 3 – Voeding en drank.

Wanneer je koude gerecht eet zal je lichaam veel meer moeite moeten doen om warm te blijven, restwarmte voor je voeten of handen zal er dan weinig zijn omdat je romp al dat koude eten om moet zetten in warmte. 

Dus verwarm je lichaam met warme dranken zoals thee en chocolademelk in plaats van koud frisdrank uit de koelkast.

Ook warme spijzen zoals soep en stoofpot waar je kruiden aan toevoegt zoals gember, peper, kruidnagel en kerrie helpen je lichaam om niet af te koelen waardoor er meer warmte naar je voeten en handen toe kan komen.

Tip 4: Beweeg!

Hoe meer je beweeg, hoe beter je bloed rond stroomt in je lichaam en hoe warmer je kunt worden. Dus maak een lekkere stevige wandeling in het bos en laat je bloed goed stromen.

Wat doe jij om warm te blijven in de winter? 

Foto’s van: Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.