Het allerbelangrijkste voor je voeten

Er is eigenlijk maar 1 ding dat het allerbelangrijkste is voor je voeten. Wanneer je dat ene ding regelmatig doet, voorkom je ontzettend veel problemen aan en met je voeten. Wil jij weten wat dat ene allerbelangrijkste is? Lees dan eens verder 🙂

Het allerbelangrijkste voor je voeten is: insmeren.

Insmeren van je voeten zorgt ervoor dat je heel veel problemen zoals droge huid, gebarsten huid door droogte, keiharde eelt dat scheurt kunt voorkomen.

Insmeren met een goede voetencrème maakt dat je huid goed gehydrateerd blijft, weerbaar is tegen schimmelinfecties en een goede weerbaarheid heeft tegen kou.

Het allerbelangrijkste voor je voeten te doen, hoeft ook geen uren te duren. Een paar minuten voor dat je gaat slapen maakt als een wereld van verschil voor jou en je voeten. Dus zet gerust een pot creme naast je bed en smeer je voeten eens lekker in voordat je gaat slapen.

Dus voorkom dat je jeuk krijgt aan je huid, voorkom allerlei vervelende klachten en verwen je voeten regelmatig met een likje crème! 

Wat is regelmatig? 

Een goede vraag, regelmatig kan voor jou in het begin iedere dag zijn. Zeker als je huid nu heel erg droog is, is iedere dag goed insmeren aan te raden. Wanneer je huid al herstellende is, kun je 3 á 4 keer per week je huid insmeren. Is je huid al in topconditie dan is onderhouden met 1 á 2 keer per week voldoende. 

Welke crème? 

Er zijn heel veel potjes crème in de winkel te vinden. Welke moet je dus gebruiken? 

Er zijn verschillende crème’s die ik mijn klanten aanraad, afhankelijk van de conditie van hun huid. 

Gehwol is een heel goede crème die snel intrekt. 

De organic minerals Voetenbalsem van Botanical Beauty is ook erg lekker voor je voeten. Deze is puur natuurlijk, niet op dieren getest en voedt de huid ook erg goed.

Je bent droger dan droog

Wanneer je zo ontzettend droog bent dat de huid scheurt en je meer nodig hebt dan een creme, raad ik je Bepanthene Zalf aan. Dit is ontzettende vette zalf, maar helpt je huid om uit deze paniekplek te komen. Wanneer je huid meer hersteld is, kun je overstappen naar een crème.

Hoe vaak smeer jij je voeten in? 

Foto’s van: 123RF – Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.