Donegal Socks getest

Als onverbeterlijke koukleum heb ik het genoegen gehad om deze winter Donegal socks te mogen uitproberen.
Sterker zelfs, ik heb er vanaf de zomer (2017) al mee rond mogen lopen.
En na uitvoerig getest, veelvuldig gewassen en ervaren te hebben, wil ik graag mijn ervaring over Donegal socks met je delen.

Het is nu niet bepaald een zoektocht geweest naar sokken. Het is ook niet dat ik op zoek was naar puur, natuurlijke sokken. Ik had de Donegal socks namelijk gewonnen!

 

Als pedicure ben ik lid van diverse vakbladen en in het voorjaar van 2017 stond er in een vakblad de oproep om te reageren als je kans wilde maken op Donegal socks.

Voeten &zo Groesbeek

Omdat ik zelden iets win, was ik stomverbaasd toen ik aan het begin van de zomer (2017) een pakketje ontving met blauwe Donegal sokken erin. En nieuwsgierig als ik was, moest ik ze natuurlijk gelijk uitproberen 🙂

Let wel, op dat moment was het buiten boven de 30 graden. En toch liep ik ermee rond. Als je nu denkt dat ik bij het uittrekken van de sokken getrakteerd zou worden op zweetvoeten, moet ik je teleurstellen! De sokken zijn heerlijk ademend, dus ik had totaal geen last van natte of vochtige voeten.

Prima dat ik in de zomertijd geen natte of vochtige voeten had, maar hoe deden de sokken het in de wintertijd?

Ook bij koude temperaturen had ik warme voeten! De sokken zitten na al die maanden heerlijk!

Tjsa… het zijn inderdaad sokken geworden, want na mijn eerste paar blauwe sokken te hebben gewonnen, heb ik mijzelf in de nazomer getrakteerd op een uitbreiding! Op dit moment ben ik de trotse bezitter van de blauwe (gewonnen) sokken, een paar rode sokken en een paar paarse sokken…. En omdat ze in zoveel leuke kleuren zijn, denk ik dat er nog een paar uitbreidingen aankomen 😉

Je kent Donegal Socks (nog) niet?

Even een korte uitleg als je nog niet eerder van Donegal Socks hebt gehoord. Deze wollen sokken zijn gemaakt van 80% wol en 20% polyamide, worden gemaakt in Ierland. Het is een product dat komt uit een familiebedrijf, en ik hou wel van dit soort traditionele bedrijven.

Maar de reden waarom ik als een blok voor ze ben gegaan is eigenlijk door hun kleurgebruik. De sokken komen in prachtige kleuren die geïnspireerd zijn op de Ierse natuur. Ierland stond daardoor gelijk op mijn “Daar wil ik dus echt een keer naar toe”-vakantielijstje.

Hoe dragen de sokken? En hoe zit dat met wassen?

Nu ik de Donegal sokken al een tijdje draag, kan ik naar mijn gevoel eerlijk vertellen hoe ze zitten, 1 keer dragen zegt voor mij namelijk niets. Dus… hoe zitten ze?

Ook na al die maanden zitten de sokken lekker zacht, dik, warm en comfortabel. Dat ze dik zijn is voor mij een voor- en nadeel. Voordeel is, wanneer ik thuis op de plankenvloer loop, ik nog steeds warm en zacht rondloop. Maar de sokken zijn te dik voor mijn gewone schoenen. Ik zou schoenen moeten kopen die een maat groter zijn dan nodig is.

Ook na veelvuldig wassen houden de sokken zich prima! En geloof me, ik ben iemand die zelden de wasvoorschriften leest en zich er bijna nooit aan houdt, dus de sokken hebben echt wel de nodige was-mishandeling moeten doorstaan. Ook na bijna 10 maanden dragen, wassen en mishandeling zijn de sokken nog steeds van goede kwaliteit.

Raad ik je ze aan?

Jawel 🙂 Wanneer jij op zoek bent naar puur, natuurlijke sokken, of naar wollen sokken, of naar sokken die je voeten warm houden in de winter (en koel in de zomer) dan kan ik je de Donegal Socks van harte aanraden!

Hier een link mocht je ook verliefd willen worden op Donegal Socks…. ik moet je wel waarschuwen dat ze erg verslavend zijn!

Op welke sokken ben jij verliefd?

(LET OP: het is geen affiliatie link, ik krijg geen geld voor deze review, het is gewoon mijn mening over dit product)

Foto’s van: Voeten &zo Groesbeek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.