Waarom jij NIET aan je schimmelnagel moet werken

Vaak krijg ik de vraag gesteld “Moet ik wel aan mijn schimmelnagel werken?” of “Heeft het wel zin om aan mijn schimmelnagel te werken?”.  Allemaal goede vragen!
Vandaag deel ik daarom 3 redenen waarom je juist NIET aan je schimmelnagel hoeft te werken.

Dus wil jij weten of het wel zin heeft, nut heeft en verstandig is om aan je schimmelinfectie te werken, hieronder vind je 3 redenen om NIET aan je schimmelnagel te werken.

Wanneer je een schimmelnagel heb, is de eerste reactie vaak “ik wil er NU vanaf komen”, logisch. Schimmelnagels roepen vaak een gevoel van afschuw en afkeer af. Dus wil je er zo snel mogelijk vanaf. Tijd voor actie! Je wilt naar de winkel gaan en zo’n beetje dat hele schap leeghalen om er maar vanaf te komen. Maar voordat je dat doet…. is het wel verstandig, handig, nuttig om te starten met de aanpak van je schimmelnagel?

Niet altijd!

Er zijn een paar redenen waarom je juist NIET hoeft te werken aan de aanpak van je schimmelnagel.

Reden 1: Het heeft totaal geen zin om te werken aan je schimmelnagel!
Er is een goede  reden waardoor het totaal geen zin heeft om te starten, zoals:

Wanneer jij een super slechte doorbloeding hebt van je benen en je nagels groeien daardoor praktisch niet. Dan heeft het geen zin om je schimmelnagel aan te pakken. Wanneer de nagels van je tenen bijna niet groeien, kun je smeren wat je wilt, de schade van de schimmel groeit er niet uit. Dus blijf je zitten met een nagel die er verkleurd uitziet.

Reden 2: Het is niet verstandig om te werken aan je schimmelnagel!
Een van die reden waardoor het niet verstandig is om te starten met de aanpak van je schimmelnagel, is bij zwangerschap. Wanneer je zwanger bent, maar ook als je borstvoeding geeft, kunnen de producten die je gebruikt bij en in je kind terecht komen. Dat is een situatie die je niet wilt creëren. In dit geval kun je beter wachten met de aanpak van je schimmelnagel tot je niet meer zwanger bent en geen borstvoeding meer geeft.

Reden 3: Je hebt geen tijd – je hebt geen zin om te werken aan je schimmelnagel!
Wanneer je er geen tijd voor vrij kunt maken, of het vaker vergeet dan toepast, heeft het totaal geen nut om te starten. Dit soort situaties roepen alleen maar weerstand en irritatie bij je op. Het kost je geld omdat je producten koopt die je niet goed, of niet gebruikt. Het kost je energie omdat je iets wilt doen, waar je toch geen tijd voor maakt. En het levert je negativiteit op omdat je jezelf op de kop geeft en je toch niets verandert aan de situatie.

In dit geval kun je dan beter geld investeren in het camoufleren van de aangedane nagels.

Wat is jouw reden om NIET te werken aan je schimmelnagel?

PS: Wil jij wel aan de slag met je schimmelnagel? Dan is dit boek “van schimmelnagel naar gezonde nagel” een goede start om erachter te komen hoe jij van je schimmelnagel afkomt.

Foto’s van: 123RF en Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.