Heeft jouw huid een paraffine verslaving?

Wanneer je over wilt stappen van de “gewone” verzorgingsproducten naar producten die gemaakt zijn van puur, natuurlijke ingrediënten, kan het zijn dat je huid dat niet zomaar pikt!
Sterker zelfs, je huid kan behoorlijk van streek raken en puistjes krijgen of droog en trekkerig gaan aanvoelen.
Je huid heeft een verslaving en zal snakken naar paraffine.

Allereerst, wat is een paraffine verslaving?

Een paraffine verslaving houdt in dat je huid zo gewend is geraakt aan verzorgingsproducten die gemaakt zijn met vaseline of paraffine, dat het blijft snaken naar deze stoffen.

Vaseline en paraffine wordt gemaakt uit aardolie producten, de afvalstoffen van benzine en olie worden hiervoor gebruikt. Wanneer je deze stoffen regelmatig op je huid smeert, smeer je een chemisch synthetische vetlaag op je eigen huid. Deze chemisch synthetische vetlaag breekt echter je eigen natuurlijke vetlaagje af. Waardoor je huid droog en trekkerig aangaat voelen en jij een nieuwe chemisch synthetische vetlaag op je huid smeert om van dit gevoel af te komen.

Hoe kom je van een paraffine verslaving af? 

Net als met andere verslavingen, is het een kwestie van stoppen, afkicken en wennen aan iets nieuws. Je huid zal protesteren, gillen om een laagje vaseline of paraffine en het is aan jou om daar niet aan toe te geven.

Moeilijk, zeker omdat je er een minstens een maand voor moet uittrekken om je huid te laten afkicken.

Waarom wil je van een paraffine verslaving afkomen?

Een goede vraag! Waarom zou je de moeite nemen om van een chemisch synthetisch verzorgingsproduct af te stappen als je een maand lang al die ellende van je huid moet verdragen?  

De reden daarvoor is net wat jij belangrijk vindt, wat je wel moet weten is dat 60% van wat jij op je huid smeert regelrecht je lichaam binnenkomt.

Dus wil jij jouw lichaam belasten met afvalstoffen van benzine en olie? Wil jij je gezondheid op het spel zetten voor een verzorgingsmiddel met hele goede reclame? Of wil je liever een product gebruiken voor je huid die je kunt eten zonder ziek te worden? Misschien vind je het milieu belangrijker dan je gezondheid… denk dan eens aan benzine en olie, en hoe goed is dat voor de natuur? Of smeer je liever iets dat uit de natuur komt?

Kortom, wat je beweegredenen ook zijn, je eigen gezondheid en de natuur is je dankbaar als jij van de vaseline en paraffine afstapt… je huid is na een maand blij met je 😉

Wat kan je in die maand verwachten?

Je huid zal het je moeilijk maken. Zeker bij een jarenlange paraffine verslaving, kun je problemen verwachten. Je huid kan puistjes gaan veroorzaken, velletjes vormen, pukkeltjes te voorschijnt toveren en over het algemeen heel droog aangaan voelen.

Aan jou om daar allemaal niet aan toe te geven! Verzorg je huid in die tijd met alleen maar natuur zuivere producten. Eventueel zelf gemaakt, maar let er zeker op dat je geen verzorgingsproducten gebruikt die vaseline of paraffine bevatten anders kun je van voor af aan beginnen.

Drink in die maand voldoende water en eet gezond (of zo gezond mogelijk) zodat je je lichaam helpt om de afvalstoffen af te voeren.

Wat kun je na die maand verwachten?

Wanneer je huid door deze moeilijke periode heen is, kun je verwachten dat hij weer zacht wordt, dat het droge trekkerige gevoel weg is en dat je er weer stralend uitziet.

In mijn praktijkruimte werk ik daarom ook het liefst met producten van Botanical Beauty. Deze zijn puur, natuurlijk, 100% rommelvrij en als je wilt kun je het zelfs opeten 🙂 .

Wat smeer jij op jouw huid? 

Foto’s van: Pexels – Pixabay – Voeten &zo Groesbeek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.