Gember in je voetbad

Verkouden of last van koude voeten? Misschien zelfs last van wintervoeten?
Dan kan een voetbad met Gember je helpen om heerlijk warm, de gure herfstwind en winterkou te doorstaan!
Een voetbad met Gember heeft heel veel voordelen wanneer je last hebt van een verkoudheid of van koude voeten, maar ook bij wintertenen en wintervoeten kan dit voetbad je geweldig helpen! En het is nog heel simpel te maken ook, het enige wat je nodig hebt is een stukje verse Gember, een bak waar je voeten gemakkelijk inpassen en water.

Gember is een geweldige wortel die lekker verwarmend werkt voor je lichaam. Het kan namelijk helpen om de lichaamstemperatuur te verhogen waardoor hij prima meehelpt bij klachten zoals griep, verkoudheid en kou. De bloedcirculatie in de kleine bloedvaten worden namelijk gestimuleerd waardoor deze bijzondere wortel als verwarmend wordt ervaren.

Kortom, een geweldige wortel die meehelpt tegen:
Misselijkheid (dan drinken als een thee)
Slijmoplossend
Zweetdrijvend
En verwarmend

Wanneer je Gember in een voetbad of bad gebruikt werkt het tegen vermoeidheid, spierpijnen, slechte bloedcirculatie en kou.

Opletten!
Ook al is Gember een geweldig middel tegen alle bovengenoemde klachten, je moet ook uitkijken met dit middel. Gember kan in hoge dosis namelijk huidirritatie en dermatitis oproepen. Let er dus op dat je echt maar een klein beetje aan je voetenbadwater toevoegt of aan je badwater!

Nodig voor een heerlijk verwarmend voetbad:

Bak waar je voeten gemakkelijk inpassen
Beker heet water (ongeveer 300 ml)
Lauwwarm water
Stukje gember in schijfjes gesneden (ongeveer 1 centimeter)
Handdoek

Bereiding:
Voeg aan de beker heet water de schijfjes gember toe. Laat een minuut staan voordat je dit hete gemberwater toevoegt aan het lauwwarme water. Doe nu al het water in de voetenbak en dompel je voeten rustig onder in het water. Voelt het te heet aan, voeg dan koud water toe!
Geniet nu van het voetenbad voor ongeveer 10 minuten.

Let op! Ben je diabeet, dan maximaal 2 á 3 minuten om verweking van de voeten te voorkomen.

Na het voetenbad je voeten goed afdrogen, ook tussen de tenen!

Wanneer je last hebt van wintertenen of wintervoeten, kun je dit voetbad met Gember ook op een andere manier gebruiken voor een nog groter stimulerend effect.

Maak zoals hierboven beschreven het voetbad klaar en zet daarnaast dan ook een tweede voetenbak met koud water (gewoon koud water uit de kraan, ijskoud is te koud!). Dompel je voeten dan eerst 2 minuten onder in het lauwwarme voetenbad met Gember, daarna 2 a 3 seconden in de bak met het koude water, dan weer 2 minuten in het lauwwarme water.

Wissel dit ongeveer 10 keer af. Begin en eindig met het lauwwarme water.

Wat is jouw favoriete toevoeging aan een voetenbad?

Foto’s van: Pexels – Pixabay – Voeten &zo Groesbeek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.