Waarom zou je kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten?

Waarom zou je kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten? Omdat het zo hip is? Iedereen het doet? Of is er meer aan de hand? Lees snel verder en je vindt het antwoord!

Misschien weet je nog van de biologie les van “vroeger” dat onze huid het grootste orgaan is. Maar weet je ook nog dat de huid opneemt wat je erop smeert? En zelfs meer dan dat, ook restjes zeep die je gebruikt om jezelf mee te wassen worden opgenomen.

Wanneer je op de achterkant van je bodylotion, handcrème, zeep, douchegel al die – bijna niet uit te spreken – ingrediënten ziet staan, sta je er misschien niet bij stil dat 60% van die stofjes je huid binnendringt. Dat het meer doet dan je huid “schoonmaken, zacht maken of lekker laten ruiken”.

Al deze crèmes, lotions en zepen hebben niet alleen als effect dat ze je schoon maken, of lekker laten ruiken of zachter laten aanvoelen, ze hebben effect op je huid. En omdat ze opgenomen worden, hebben ze ook een effect op de rest van je lichaam.
Is dat dan zo verkeerd?


Verzorgingsproducten met een synthetische samenstelling kunnen allerlei vervelende bijwerkingen hebben. De stoffen die ze bevatten kunnen allergieën opwekken, je poriën verstoppen, je hormoonhuishouding in de war sturen, belastend zijn voor je lever, je nieren en je lymfesysteem. En er wordt gebruik gemaakt van ingrediënten die zelfs kankerverwekkend kunnen zijn.

Nu mag iedereen een eigen vrije keuze maken in welk verzorgingsproduct ze natuurlijk gebruiken. Maar weet je ook echt wat in je zeep, crème of lotion zit? En wat dat met je huid en je lijf doet?

Met nieuwsgierigheid en Mr. Google kom je een heel eind!
Wees nieuwsgierig
Dus pak je tube of pot verzorgingsproduct erbij, zoek op Mr. Google wat de ingrediënten nu echt betekenen en beslis of je dat wel wilt. Want uiteindelijk mag je zelf beslissen welke zeep, crème en lotion je gebruikt. Maar laat het dan een bewuste keuze zijn. Kijk ook zeker eens naar dit filmpje, een echte eyeopener!
Wil jij ook graag met natuurlijke ingredienten je lichaam en voeten verzorgen?

Ga dan eens langs bij een goede natuurwinkel, of kijk eens bij Botanical Beauty. Persoonlijk gebruik ik deze producten erg graag en ook in mijn praktijk werk ik het liefst met deze 100% natuurzuivere, vegan, duurzame en biologische producten. 

Ze zijn te vinden op: www.botanicalbeauty.nl

Wat smeer jij op je lichaam? 

Foto’s van: Pixabay – Voeten &zo Groesbeek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.