Wordt je huid dunner van insmeren met crème?

Een van de vragen die ik krijg als pedicure is “Wordt mijn huid dunner van insmeren met een crème?”
En misschien ben jij ook op zoek naar het antwoord op die vraag, het antwoord vind je hier 🙂
Een veelgestelde vraag die ik in mijn praktijk krijgt, en daarom ook tijd om hem eens te beantwoorden in een blog. Want goed zorgen voor je huid is ontzettend belangrijk. Het is tenslotte onze bescherming tegen de buitenwereld en onze grootste orgaan!
Nee, ze wordt niet dunner als je hem steeds insmeert met een crème of bodylotion.
Waar het wel dunner van wordt is als je deze in moet smeren met een crème die cortisonen bevat. Deze krijg je voorgeschreven door je huisarts als je problemen hebt met je huid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Dermatitis Perioralis of aan eczeem- problemen. Dan moet je wel een crème gebruiken met cortisonen.
Bedoeling van zo’n crème is echter wel dat je hem tijdelijk gebruikt.

Onze velletje wordt van nature door de jaren heen dunner. Je kunt het zelfs een beetje vergelijken met een tompoes.
Een tompoes heeft meerdere laagjes en is lekker vol en fluffy. Door de jaren heen verliest onze huidlagen de mogelijkheid om vetten en water goed op te slaan en wordt daardoor steeds dunner. Wat uiteindelijk leidt tot een dunne huid. Dit is een langzaam proces die door de jaren heen plaatsvindt.

Wanneer je 20 bent is alles nog goed (tenzij je huidproblemen hebt) maar naarmate je ouder wordt, denk hierbij aan 70, 80 jaar en ouder, zul je zien dat het allemaal veel kwetsbaarder en dunner is dan ‘vroeger’.

Ondertussen is het heel erg belangrijk om goed voor onze huid te zorgen en te voorkomen dat hij droog wordt. Zo voorkom je namelijk een hoop problemen. Lees ook gerust de blog: “Als je last hebt van een droge huid” en vind daar tips wat je kunt doen om jou huid weer in topconditie te krijgen.

Wat doe jij om je huid te onderhouden?

Foto’s van: Pexels – Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.