Tips voor de wandelaar

Het is heerlijk om door de bossen te struinen. Groesbeek (het dorp waar ik woon) is omringd met prachtige heuvelachtige bossen, mooi heide-gebied en moerasland.
Ideaal om heerlijk te gaan wandelen.  Maar ook als je aan zee woont, kun je geweldig wandelen in de duinen en op het strand.
Wil je lekker gaan wandelen zonder problemen, dan heb ik hier wat tips voor je!
Wandelen is een geweldige manier om ontspannen te lopen, je voeten worden niet zo zwaar belast als wanneer je hardloopt en je bouwt rustig aan je conditie en je gezondheid. Wandelen is ook een geweldige manier om ontspannen te genieten van de natuur om je heen.
Maar helaas kan ook wandelen voor problemen zorgen.

Denk maar aan blaren of een blessure. Je voeten moeten namelijk wennen aan het feit dat jij wandelt. Zeker wanneer je nooit een wandeling maakt van een (paar) uur, kan je dus de nadelen van wandelen ervaren. En dat is jammer!

Wat kun je doen om goed te starten met een wandeling:
  • Let erop dat je goede schoenen draagt. Pumps in een bos of open sandaaltjes zijn geen goede schoenen om een lange wandeling op te maken. Kies dus voor schoenen die geschikt zijn om te wandelen. Ben je van plan om vaker te wandelen, investeer dan in wandelschoenen.
  • Let op de maat van je schoenen. Je hebt niet alleen te maken met een lengtemaat, maar ook met een breedtemaat en met teenhoogte. Schoenen moeten goed aansluiten aan je voet, zonder dat ze knellen.
  • Zijn de schoenen geschikt voor elk weersomstandigheden? Je zult maar net aan de wandel zijn, en een regenbui over je heen krijgen. Wanneer je schoenen dan niet waterdicht zijn, loop je met verweekte voeten rond. En dat is het recept om problemen te krijgen met je voeten.
  • Sokken zijn vaak de grootste veroorzaker van blaren. Wanneer je gaat wandelen, kun je het beste kiezen voor sokken van katoen, wol of bamboe. En het liefst naadloos.
  • Ook sokken die anatomisch gevormd zijn, een sok voor de rechtervoet en een sok voor de linkervoet, zijn het beste voor je voeten.
Wil je jezelf voorbereiden op een flinke wandelmars, kijk dan eens bij deze blog: “De vierdaagse wandelaar en zijn voeten
Heb jij nog een tip om goed te wandelen? Laat het hieronder dan weten.

Foto’s van: Afbeelding van Daniel Reche via Pixabay – Afbeelding van Pexels via Pixabay – Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.