3 meest gemaakte fouten bij een schimmelnagel

Je wilt heel graag van je schimmelnagel afkomen. Je werkt er hard aan, je smeert “braaf” iedere dag dat middeltje erop, of je slikt “netjes” volgens het voorschrift van de huisarts je tablet. En toch kom je er maar niet vanaf. Grote kans dat je 1 van deze 3 meest gemaakte fouten maakt!
Wanneer je zo hard werkt om van je schimmelnagel af te komen, is niets zo frustrerend dan geen resultaat zien. Hieronder deel ik de 3 meest gemaakte fouten waardoor jij niet van je schimmelinfectie afkomt:
1. Je vergeet (of wist niet) dat schimmels sporen hebben.

Doordat schimmels hun sporen ijverig rondstrooien terwijl jij druk bezig bent met de aanpak van je schimmelnagel, ben je eigenlijk jezelf continue aan het her- besmetten. En dat is zonde! Pak dus niet alleen de schimmel aan, maar let ook op je omgeving zodat de sporen niet de kans krijgen weer uit te groeien naar een schimmel.

2. Ongeduld?

Ook ik ben niet altijd even geduldig. Het hele vervelende van een schimmelnagel is dat het heel, heel, heel veel geduld vergt. Je loopt een marathon, geen sprint als je de strijd aanbindt tegen de schimmel die in je nagel zit te wroeten. En dat is de grootste valkuil eigenlijk die er is, niet volhouden, geen geduld hebben. Dus hoe bewaar jij je geduld tegen de schimmelnagel? Ben je ervan bewust dat het tijd kost om van de schimmel af te komen!

3. Gebruiksaanwijzing

Irritante dingen die bijsluiters. Ik heb er ook een hekel aan om al die kleine ieniemienie letters te lezen die zo’n fabrikant overijverig op dat papiertje heeft gedrukt. En zelden dat het ook kort erop vermeld staat. Zo’n bijsluiter is ellenlang.

MAAR… en je voelt het waarschijnlijk al wel aankomen, het is ontzettend belangrijk om het product dat je hebt uitgekozen goed aan te brengen. En goed eraf te halen.

Het zou zonde zijn als je “maar” iets doet, het geeft geen resultaat, of onvoldoende, en het blijkt te komen doordat je het product niet goed aanbrengt. Zo jammer! (zie ook de blog “De meest gemaakte fout met Daktarin en een schimmelnagel“).

Dus neem de tijd om de bijsluiter te lezen en ga gedegen aan de slag.

Ben je op zoek naar meer informatie om van je schimmelnagel af te komen? Kijk dan gerust bij de andere blog’s over schimmelnagel of kijk eens bij het boek: van schimmelnagel naar gezonde nagel.

Wat doe jij om van je schimmelnagel af te komen? 

Foto’s van: 123RF

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.