De perfecte schoenen

Je kent ongetwijfeld het sprookje van Assepoester en haar glazen muiltje. Haar schoen werd door iedere vrouw geprobeerd, en bij niemand paste hij. De prins bleef wanhopig op zoek naar degene die de schoen paste en vond zo uiteindelijk zijn Assepoester.
Maar wat nu als een van de slechte stiefzusters het muiltje had aangehouden… ondanks alle pijn die het glazen muiltje veroorzaakte?

Misschien heb jij ook wel zo’n ‘stiefzuster-ervaring’ met schoenen. Niet omdat je met de geweldige prins wil trouwen, maar omdat je halsoverkop verliefd bent geworden op die prachtige, geweldig mooie schoenen!  Jebent er gelijk verliefd op geworden toen je ze zag, ‘love at first sight’.

Je voelt je geweldig door de schoenen, maar ze zitten net niet echt lekker.
Ze zitten net niet echt lekker genoeg, je loopt er net niet echt lekker op… maar ze zijn zoooooo ontzettend mooi! Maar ze knellen bij je tenen, maar ze zijn echt fantastisch, maar ze drukken bij de hak, maar ze zullen zo ontzettend mooi staan bij je nieuwe outfit… Kortom, je koopt ze!
Want je kunt ze inlopen… Toch?

Halsoverkop verliefd worden is geweldig, maar het heeft ook een nadeel. Doordat we door een ‘roze bril’ naar prachtige schoenen kijken, zien we niet goed de nadelen van de schoenen, en in dit geval heeft het toch wel gevolgen als we lopen op schoenen die eigenlijk net niet passen.

Het inlopen van schoenen is niet de schoen laten vormen naar onze voeten. De schoenen vormen zich niet naar onze voeten. Onze voeten vormen zich naar de schoenen. Onze lieve voeten passen zich aan naar de vorm en de maat van de schoenen die we hebben gekocht.

De welbekende dokter Jackie Sutera heeft het volgende gezegd over het inlopen van schoenen:
“Any time you experience pain, it's your body's way of telling you there's something wrong. Ignoring foot pain can lead to injury and chronic problems also affecting ankles, knees, hips, back, and the way you walk. Breaking shoes in is a really bad idea, and I don't recommend buying shoes that don't fit in the store.”
barefoot-close-up-feet-1076584
Jackie Sutera
Top podiatric physician specializing in the prevention and treatment of foot pathology.

Vrij vertaald wil dit zeggen:  Dat je lijf je iets probeert te vertellen als je pijn voelt, en door pijn aan je voeten te negeren kun je chronische problemen veroorzaken in je enkels, knieën, heupen, rug en het kan zelfs de manier waarop je loopt beïnvloeden. En het is een slecht idee om schoenen in te lopen. Ze raad het je ook dringend af om geen ‘schoenen in te lopen’.

Dus zoals je ziet is een goed passende schoen belangrijk. De schoenen van Assepoester waren speciaal voor haar en niemand anders paste daarin. Zo mag het ook zijn voor je eigen voeten. We hoeven geen stiefzuster te zijn!

Dus blijf zoeken naar de perfecte schoen die je mooi, fantastisch en prachtig vind, waar je helemaal verliefd op kan worden, maar let erop dat de roze bril niet ervoor zorgt dat je blind bent voor de ‘fouten’ die de schoen heeft.

We mogen zoeken naar schoenen die ook perfect bij onze  voeten passen, onze voeten prima omsluiten, nergens knellen en waar we geen pijn en klachten van krijgen. Schoenen waarop we helemaal naar Parijs en terug kunt lopen, zonder blaren en  zonder pijn

Wat is jouw ervaring met schoenen? 

Foto’s van: Pexels – Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.