5 tips om voetschimmel te voorkomen!

Ik heb al regelmatig een blog geschreven over voetschimmel en hoe je deze kunt herkennen, maar wat kun je nu doen om het te voorkomen!
Want voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Hieronder 5 tips om ervoor te zorgen dat voetschimmel bij jou geen kans maakt!

Ik heb 5 tips voor je om ervoor te zorgen dat voetschimmel geen kans bij je maakt.

De allerbelangrijkste tip is:

Droog je voeten goed af! Zeker tussen je tenen.

Vooral tussen je 4de en 5de teen (kleine teen) kan een voetschimmel gemakkelijk ontstaan.  Dus wanneer je uit de douche of badkuip stap droog jezelf goed af en vergeet je voeten niet. Kom je niet gemakkelijk met een handdoek tussen je tenen? Pak dan een katoenen doek zoals een hydrofiele luier, katoenen zakdoek of een theedoek. Als het maar goed absorbeert!

Maar ook de volgende tips zijn belangrijk:

Smeer je voeten regelmatig in met een voetencrème die antiseptische bestanddelen bevatten. Zelf ben ik dol op de voetencrème van Gehwol die ik al jaren voor mijn eigen voeten gebruikt. Gehwol is te verkrijgen bij iedere drogisterij. Mocht je liever een andere voetencrème willen gebruiken, dan kan en mag dat zeker. Let er wel op dat er antiseptische bestanddelen inzitten zodat de crème meehelpt om voetschimmel te voorkomen.

Zorg ervoor dat de sokken die je draagt vocht kunnen opnemen.

Katoenen sokken, wollen sokken of bamboe sokken werken daarvoor het beste. Bamboe sokken hebben als voordeel dat ze hypoallergeen zijn, zeker een aanrader als je een gevoelige huid hebt.

De schoenen die je draagt zijn ook belangrijk.

Het liefst schoenen van leer omdat deze het beste ventileren in vergelijking met synthetische schoenen.
Ook is het aan te raden om regelmatig van schoenen te wisselen, zodat ze tussendoor goed kunnen drogen.

De allerlaatste tip

Loop regelmatig op blote voeten, liever niet in gemeenschappelijke ruimtes waar je van alles kunt oppikken, maar als je thuis bent is het goed om op blote voeten te lopen. Mocht je daar niet zo van houden, dan is op slippers lopen met je blote voeten ook goed om te doen.

Wat doe jij om voetschimmel te voorkomen? 

Foto’s van: 123RF – Pexels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.